Physics Mcqs |2018|Solved|

Share:

Physics Mcqs |2018|Solved|

Woman Wearing Blue Jacket Sitting on Chair Near Table Reading Books

1. The SI standard of time is based on:
A. the daily rotation of the earth
 B. the frequency of light emitted by Kr86
C. the yearly revolution of the earth about the sun
D. a precision pendulum clock
 E. none of these
Ans: E
2. Which of the following is closest to a yard in length?
A. 0.01 m
B. 0.1 m
C. 1 m
D. 100 m
E. 1000 m
Ans: C

                          >>>You May Like<<<

           Latest Army Jobs And News
           Latest Navy Jobs And News
           Latest PAF Jobs And News
           Latest Mcqs 





3. There is no SI base unit for area because:
A. an area has no thickness; hence no physical standard can be built
B. we live in a three (not a two) dimensional world
C. it is impossible to express square feet in terms of meters
D. area can be expressed in terms of square meters
E. area is not an important physical quantity
Ans: D
4. The SI base unit for mass is:
A. gram
B. pound
C. kilogram
D. ounce
 E. kilopound
 Ans: C
5. Which of the following weighs about a pound?
A. 0.05 kg
B. 0.5 kg
C. 5 kg
D. 50 kg
E. 500 kg
 Ans: D

Asian, blur, book

6. The number of significant figures in 0.00150 is:
 A. 2
B. 3
C. 4
D. 5
E. 6
Ans: B
7.     3.2 × 2.7 =
A. 9
B. 8
C. 8.6
D. 8.64
E. 8.640
Ans: C
8.        1.513 + 27.3 =
A. 29
B. 28.8
C. 28.9
D. 28.81
E. 28.813
Ans: B
9.    1 mi is equivalent to 1609 m so 55 mph is:
A. 15 m/s
 B. 25 m/s
 C. 66 m/s
 D. 88 m/s
 E. 1500 m/s
 Ans: B
3. The average speed of a moving object during a given interval of time is always:
 A. the magnitude of its average velocity over the interval
B. the distance covered during the time interval divided by the time interval
C. one-half its speed at the end of the interval
D. its acceleration multiplied by the time interval
E. one-half its acceleration multiplied by the time interval.
Ans: B

No comments